Denkt mee Brengt sfeer Onderscheidend waardevol

11.000 m2 inspiratie en trends met top designmerken

Beste woonwinkel Het shopadres volgens VT Wonen

Makkelijk bereikbaar Gratis parkeren voor de deur

Creatief interieuradvies door woonprofessionals

Amersfoort: Kei van een stad

Een historisch stadshart gevuld met grachtjes, middeleeuwse Muurhuizen en hippe hotspots

Toen in 1444 een Mariabeeldje werd gevonden waaraan allerlei wonderen aan werden toegedicht, veranderde Amersfoort in een populair bedevaartsoort. Het mirakel van Amersfoort was in 1450 aanleiding voor de bouw van de lange Jan, zoals de bijnaam luidt.

Middelpunt van Nederland

De lange Jan ligt niet alleen centraal in de stad, maar geld ook als het kadastrale middelpunt van ons land.

Koppelpoort

De Koppelpoort is een unieke combinatie van een landpoort en een waterpoort, de enige in Nederland. Deze stamt uit ca 1425 en maakt deel uit van de tweede omwalling van de stad.

Geboortehuis van Piet Mondriaan

Piet Mondriaan is wereldberoemd geworden als een van de grondleggers van de (geometrisch) abstracte kunst. Bezoekers reizen in het geboortehuis door het leven van Mondriaan, ontdekken zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden.

In de nieuwe expositie wordt gebruikt gemaakt van de nieuwste audiovisuele technieken, waardoor bezoekers als het ware in het hoofd van de kunstenaar kruipen en zijn artistieke zoektocht kunnen ervaren. De expositie eindigt in het Doe-het-zelf-atelier, de werkplaats waar iedereen die geïnspireerd is geraakt door Mondriaan een eigen kunstwerk mag creëren.

Het Mondriaanhuis biedt op doordeweekse dagen interactieve en gevarieerde rondleidingen aan.

Nieuwe Stad Amersfoort

Inspirerende mix van oud & nieuw

Direct gelegen aan de Eemhaven is een bijzonder historisch gebied te bezichtigen. De authentieke sfeer en rijke geschiedenis van De Nieuwe Stad proef je nog steeds op plekken als de oude zeepfabriek, de Rohm & Haas villa en de voormalige Prodentfabriek.

Een stad in een stad, waar je denkt en doet, woont en werkt, eet en drinkt. Met mensen die elkaar versterken. Die samenwerken zoals ze zelf willen. De Nieuwe Stad is authentiek en avontuurlijk; mooie historie en heel veel toekomst. In het stadshart van Amersfoort, vlakbij de historische binnenstad.

Museum Flehite

Wil je een middeleeuws muurhuis van binnen bekijken? Dat kan bij Museum Flehite. Het museum in het centrum van Amersfoort, is gevestigd in drie muurhuizen, die rond 1540 werden gebouwd. In de panden zijn allerlei sporen terug te vinden van de bewoners en gebruikers die er de afgelopen eeuwen hebben gewoond of gewerkt. Vraag bij de balie naar ‘Sporen in huis’ voor een toelichting op de bouwgeschiedenis en ontdek oude haardplaatsen en muurschilderingen uit lang vervlogen tijden.

Museum Flehite vertelt natuurlijk het verhaal van het Mirakel van Amersfoort, over het Mariabeeldje dat eeuwenlang wonderen verrichtte en de stad tot een bedevaartsoord maakte en over Johan van Oldenbarnevelt, de staatsman die die een belangrijke rol, heeft gehad in de ontstaansgeschiedenis van het huidige Nederland.

De Hof

één van de pleinen in de binnenstad, wordt gedomineerd door de monumentale Sint Joriskerk

De basis ervan is een hofkapel uit 1200, waarvan nog de romaanse toren resteert. Rond 1300 maakt de kapel plaats voor een gotische kruiskerk. Tussen 1375-1450 wordt deze uitgebreid met een hallenkoor en een middenkoor. Al vrij snel daarna volgen opnieuw vergrotingen. Na de recente restauratie (2009-2011) ervaart de bezoeker nog meer dan voorheen, dat gotiek voor hoog en licht staat. Het pronkstuk van de kerk is het doxaal van natuursteen van omstreeks 1480, dat het koorgedeelte afscheidt van de kerk.

Kunsthal Kade

Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen aan op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur

DierenPark Amersfoort

Dé dierentuin voor grote en kleine kinderen

Een kleine dierenfanaat thuis? Kom dan naar DierenPark Amersfoort waar je niet alleen langs, maar ook boven en tussen de dieren loopt. Via de avontuurlijke Klim Alles-route kunnen kinderen klauteren boven beren, glijden langs hyena’s en opduiken tussen de leeuwen... Door het gebruik van het vele glas, zijn de dieren in dit park van wel heel dichtbij te bewonderen en de kleintjes kijken vanuit de buggy gewoon mee. Op het apeneiland loop je tussen de maki’s en in Snavelrijk vliegen de grote vogels je om de oren.

Klompenpad Hoogland

Zeldertsepad

Wandelen door de polder, over boerenland en langs de Grebbelinie in het buitengebied van Amersfoort. Ontdek het mooie buitengebied van Hoogland. Wandelen door het agrarisch gebied: langs boerenerven en weilanden. Geniet van het weidse uitzicht, de rust en de combinatie van cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

> Download plattegrond

Fietsboot over de Eem en het Eemmeer

Neem de fiets en stap op de fietsboot over de Eem en het Eemmeer. De boot vertrekt in Amersfoort en vaart via Soest, Baarn en Eemdijk naar Spakenburg (ma, wo, vr. en za) of naar Huizen (di, do en zondag) en terug. Tussentijds op- en afstappen kan ook.

Kijk op Fietsen123 voor leuke routes: Klik hier

Openingstijden
Hoogseizoen (15 juni t/m 15 september): dagelijks.
Voorseizoen (15 april t/m 14 juni) en naseizoen (16 september t/m 15 oktober): niet op maandag en vrijdag.
Vertrek Amersfoort 10.00 uur, Soest 10.45 uur, Baarn 11.30 uur. Eemdijk 12.30 uur, Spakenburg of Huizen 14.00 uur. Terugreis vertrek: Eemdijk 15.15 uur, Baarn 16.15 uur, Soest 17.00 uur, aankomst Amersfoort 17.50 uur.
's Winters wordt niet gevaren.

Golf Hoogland - Amersfoort

Beleef een unieke dag op deze golfbaan

Golfclub Hoogland Amersfoort beschikt over een 9 holes A-status baan, die in het mooie Hooglandse landschap ligt. Er staan mooie oude bomen en de Male Wetering loopt door de baan heen. De baan is uitdagend voor spelers met een lage en met een hoge handicap.